Gastenverblijf

Sinds 2017 woon ik met mijn man en kinderen op de Oldehof bij Norg, Drenthe, waar wij proberen principes van zelfvoorzienend leven toe te passen. In de tuin gebruiken we inzichten uit permacultuur en voedselbossen om een eetbare tuin te ontwikkelen. We houden dieren voor eieren, vlees en terreinonderhoud.

Het gastenverblijf bevindt zich in de deel van onze boerderij. Het appartement is deels ingericht met tweedehands spullen en wordt schoongemaakt met ecologische schoonmaakmiddelen. We drogen de was zoveel mogelijk aan de lijn.

In het gastenverblijf bevindt zich een houtkachel. U heeft een eigen terras tot uw beschikking, maar u bent ook welkom op andere plekken in onze tuin. We hebben een aantal vuurplaatsen waar in overleg een vuurtje gestookt mag worden. Beddengoed, handdoeken en theedoeken zijn inclusief.

Het gastenverblijf bestaat uit een ruime woonkamer en keuken, een ruime badkamer, apart toilet en twee slaapkamers. Een slaapkamer met een tweepersoonsbed (160×220) en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden (80×200). In de woonkamer bevindt zich ook nog een slaapbank (140×200). In overleg kan er een ledikantje bijgeplaatst worden.

De boerderij ligt precies tussen de dorpen Norg, Een, Langelo en Westervelde, in de kop van Drenthe. In de directe omgeving kun je genieten van de natuur via een uitgebreid netwerk van onverharde wegen en paden. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. ’s Nachts is het hier donker en stil, tenzij de kuikens van de kerkuil schreeuwen om eten of de kikkers hun concert geven.

Norg is een leuk dorpje met de nodige voorzieningen (supermarkten, bakker, restaurants en een overdekt zwembad). Westervelde is een oud esdorp met een hunebed. Vlakbij zijn ook Veenhuizen (UNESCO Werelderfgoed) en vind je de natuurgebieden Fochteloërveen en de Onlanden. Iets verderop ligt Assen (15 minuten rijden), stad Groningen is een half uurtje met de auto. 

“Ik had het voorrecht om bij jullie op de boerderij te zijn en zag ook daar dat je met man en kinderen leeft en woont conform de beginselen van Ancestral Health. Vervolgens was je die dagen ook nog erg vriendelijk.”

Geertje Boon

Neem contact op voor beschikbaarheid en prijzen.

Meestal is er meer beschikbaar dan op de website van Natuurhuisje staat.